På baggrund af de første tegninger vil udvalget ”Korsør – byen møder vandet” nu gå videre med planerne om et vandsportscenter på Halvskov Færgehavn. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Vandsport1Den 28. april blev udvalget ”Korsør – byen møder vandet” præsenteret for de første tegninger til, hvordan et kommende vandsportscenter ved den tidligere færgehavn i Halsskov kan komme til at se ud. De indbefatter både et 27 meter højt udsprings- og klatretårn og plads til alle typer af vandsport. Men lige så vigtigt bliver der også plads til områder, hvor både vandsportsturister og lokale kan slappe af og nyde solen. På den baggrund besluttede udvalget at bede byrådet om opbakning til at arbejde videre med projektet.

– Jeg håber og ønsker, at projektet kan realiseres. De første tegninger viser, at der er et potentiale for at skabe noget fantastisk i den tidligere færgehavn, som vil komme alle os fra Korsør til gode. Der findes ikke noget lignende noget andet sted i Danmark, og det har potentialet til at blive et trækplaster for Korsør, siger Thomas S. Olsen, medlem af udvalget.

Udvalget ”Korsør – byen møder vandet” er nedsat af kommunen og skal blandt andet igangsætte konkrete projekter, som kan skabe vækst i Korsør. Til formålet er der afsat 30 mio. kr., og en af idéerne, som udvalget arbejder med, er et vandsportscenter ved den tidligere færgehavn i Korsør. Derfor bad udvalget tidligere på året den anerkendte arkitekt Julien De Smedt om at komme med et forslag til, hvordan området kan komme til at se ud, hvis man beslutter at bygger et vandsportscenter. De første skitser er tegnet efter, at foreninger og klubber inden for vandsport i Korsør har været inddraget sammen med de nationale vandsportsforbund.

Vandsport2– Vi har mærket stor interesse for projektet fra vandsportsklubberne både lokalt og nationalt for at sikre bred deltagelse, og vi har haft drøftelser med enkelte fonde, som har vist interesse for at støtte projektet. Derfor mener vi også, der er et godt grundlag for at arbejde videre med idéen, siger Hans-Jørn Andersen, formand for ”Korsør – byen møder vandet”.

Det er ikke sikkert, at projektet bliver til virkelighed. Men hvorvidt der skal arbejdes videre med projektet bliver afgjort på byrådsmødet den 30. maj.

Allerede lørdag den 14. maj fra kl. 10-15 har interesserede mulighed for at se og høre mere om projektet, når der er åbent hus på Halskov Færgehavn. Her kan interesserede møde udvalget, se de første tegninger og få svar på spørgsmål.