Pressemeddelelse Vestsjællands Teaterkreds er ny forpagter af Slagelse Teater

Vestsjællands Teaterkreds fik onsdag 5. januar 2022 overdraget forpagtningen af Slagelse Teater. Det skete ved et møde på teatret, hvor både Vestsjællands Teaterkreds, Slagelse Kommune og Slagelse Musikhus deltog. Fremadrettet er det Vestsjællands Teaterkreds, der skal både drifte og udvikle Slagelse Teater som kulturelt samlingssted for kommunens borgere.

Ny forpagter pr. 1. januar 2022

Slagelse Kommune søgte tilbage i oktober 2021 om en ny forpagter til Slagelse Teater, som skulle være med til at drive og udvikle Slagelse Teater pr. 1. januar 2022. De seneste år har det været Fonden for Slagelse Musikhus, der har haft forpagtningen. Vestsjællands Teaterkreds var en ud af flere ansøgerne til opgaven, og efter diverse dialogmøder med Kultur- og Fritidsudvalget, besluttede Byrådet i Slagelse Kommune på et møde 20. december 2021, at forpagtningen ville blive tildelt Vestsjællands Teaterkreds.

Indgående kendskab til teaterverdenen

’Vi glæder os meget til at komme i gang med de nye udfordringer. Vi har været på teatret siden 1980, hvor Slagelse Teater blev indviet, og vi har både kontor og billetsalg på teatret. Så vi har et indgående kendskab til både bygningen og den daglige drift’, fortæller Flemming Pedersen, formand i Vestsjællands Teaterkreds. ’Ved at indgå denne forpagtningsaftale ønsker vi at være med til at videreudvikle teatret som et kulturelt samlingssted for kommunes borgere og også tiltrække besøgende udefra. Som en af Danmarks største teaterforeninger arrangerer og afvikler vi i forvejen selv ca. 35 arrangementer på teatret pr. sæson. Herudover planlægger og afvikler vi børneteater for kommunens børnehavebørn, teaterture etc. Vi har et indgående kendskab til teaterverdenen, administration og drift, og vi har på baggrund af dette også mulighed for at rådgive og vejlede både nuværende og nye brugere at teatret’, siger Flemming Pedersen. ’Udover den daglige drift af teatret skal vi have oprettet et brugerråd og i gang med at udvikle en fælles administrativ indgang til Slagelse Teater, som også er en del af den indgåede forpagtningsaftale. Opgaver som vi ser meget frem til at give os i kast med. Og så glæder vi os til at få endnu flere spændende arrangementer til Slagelse Teater – til glæde for vores mange publikummer’, slutter Flemming Pedersen.

Stort fremmøde

Ved overdragelsen deltog Anette Borg fra Slagelse Musikhus, Vestsjællands Teaterkreds var repræsenteret med formand Flemming Pedersen, næstformand Hanne Hansen, bestyrelsesmedlemmerne Irene Blomqvist, Hanne Buur, Elsebeth Johansen, Margit Kristiansen og Niels Dinesen samt Helene Dorthe Hansen fra administrationen på Slagelse Teater. Kultur- og Fritidsforvaltningen var repræsenteret ved Kulturkonsulent Ditte Westergaard. Herudover deltog Inga Eiríksdóttir, driftsleder samt Kenneth Ethelberg, Ejendomsservicetekniker, begge fra Center for Kommunale Ejendomme. Leje af Slagelse Teater Er du interesseret i at leje Slagelse Teater eller har spørgsmål, skal al henvendelse fremadrettet ske til Teaterkontoret på Slagelse Teater på info@teaterkreds.dk eller på tlf. 5852 5640.

 

Del på sociale medier