Mandag d. 23. maj står 60 frivillige, og den nykvalificerede OL-løber Abdi Hakin Ulad fra Korsør Atletik og Motion, klar til at modtage 1100 elever fra lokale skoler. Eleverne skal på dagen dyste mod hinanden i atletik ved deres egen Olympiske Leg. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

kamDobbelt så mange som forventet
Det er tredje år i træk at Korsør Atletik og Motion står i spidsen for det lokale skole-OL i samarbejde med Dansk Atletik Forbund. I år er dog helt særlig, da tilslutningen til arrangementet er dobbelt så stor som forventet. Hele 14 lokale skoler har tilmeldt sig, hvilket betyder, at elever fra hele kommunen vil være med til dette års skole-OL.

– Vi er glade for den store interesse for sporten. Atletik er en børnevenlig sport, der egner sig godt til idrætstimerne på skolerne. Når så mange børn får prøvet kræfter med atletikken som til dette OL, så håber vi at kunne tiltrække flere børn og unge til foreningslivet, fortæller Peer Bagge, formand for Korsør Atletik og Motion.

– Begivenheder som skole-OL er med at øge børns motivation for en mere aktiv hverdag. Samarbejdet mellem skolerne og foreningerne er fundamentet for at antallet af aktive børn og unge øges i vores kommune, siger Emil Krapper, idræts- og bevægelseskonsulent i Slagelse Kommune.

Bag om arrangementet
Skole-OL er et landsdækkende projekt, som første gang blev afholdt i 2014. Arrangementet er et udviklingsprojekt mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund, som sammen med TV2 har en målsætning om en skole-OL turnering med 50.000 deltagende børn på lands-plan. De store ambitioner for skole-OL skal ikke mindst ses i lyset af folkeskolereformens fokus på 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Det er gratis at deltage for alle landets 4.-7. klasser. Der konkurreres klassevis i disciplinerne løb, spring og kast. De fire bedste klasser ved de lokale stævner kvalificerer sig direkte til den store olympiske finale på Østerbro Stadion i København d. 7.-10. juni.

Danmarks Idrætsforbund, Dansk Atletik Forbund og TV2 står bag skole-OL. Projektet er støttet af Trygfonden og Nordea-fonden.