Volleyklubben Vestsjælland har for første gang i klubbens historie spillet sig i en semifinale i Volleyligaen på herresiden, og det er ikke gået ubemærket hen i det danske volleyballmiljø. I hvert fald er holdets erfarne libero og tidligere anfører udtaget blandt 16 spillere til at repræsentere de danske farver på landsholdet i volleyball.

Det er første gang den 26-årige vestsjællænder er udtaget til landsholdet, og han tilslutter sig blandt andre Oskar Madsen og Joachim Hesselholt – to tidligere spillere fra VK Vestsjælland, der også er udtaget til landsholdet.

Bech og resten af truppen skal mødes den 12. juli, hvor de skal i træningslejr og forberede sig til de to EM-kvalifikationskampe, der skal spilles mod Ungarn og Tyrkiet i august måned. En uge inde i træningslejren frasorteres der dog yderligere to spillere fra truppen, så holdet er nede på 14 spillere.

Rasmus Bech udtaler: “Jeg er utrolig stolt og beæret over at være udtaget til det danske herrelandshold. Der er nogle prominente navne listen, så at være blandt de sidste 16 er bestemt flot. Det er da lidt en drengedrøm, som går i opfyldelse, en drøm som blot for få år siden ikke virkede realistisk. Jeg vil gerne takke alle mine trænere, holdkammerater og familie, som gennem tiden har været med på sidelinjen i op- og nedture og formet mig som person og volleyballspiller”.

Inden da er Volleyligaen gået ind i sin afgørende fase, hvor Rasmus og resten af VKV-mandskabet skal spille bronzekampe mod Gentofte Volley, og holdet skal forsøge at vinde sølvtøj for første gang nogensinde i Volleyligaen.

 

Foto: Patrick Dufrêche