Kongegaarden
Algade 25
4220 Korsør
5837 7890
info@kongegaarden.dk

Følg Kongegaarden på Facebook og Instagram

Miraklet i Korsør!
I Pinsen 2022 blev Kongegaarden nymalet og kalket. ”Ufatteligt, for med et meget beskedent kommunalt driftstilskud er der absolut ingen penge til vedligeholdelse og kalkning af byens smukkeste hus fra 1761,” skrev den taknemmelige ledelse, der er i fuld gang med at omdanne Kongegaarden fra et regionalt center for kunst og musik til en ”international, professionel og tværæstetisk kunstplatform med tidsaktuelle udstillinger, koncerter og events samt borgerinvolverende formidling og undervisning”.

Isensteinsamlingen
Det unikke ved Kongegaarden i Korsør er ikke bare den smukke og nu nyrestaurerede historiske bygning. Stedet er også internationalt kendt for Isensteinsamlingen med over 7000 værker. Den tyske billedhugger og kunstpædagog Harald Isenstein blev født i Hannover i 1898 og døde i 1980 i Danmark, hvor han blandt meget andet var lærer på Bernadotteskolen. Han skrev bl.a. den fine lille bog “Leg med Ler”, som blev udgivet på flere sprog.

I 1987 fik Korsør Kommune (nu Slagelse Kommune) overdraget alle Isensteins efterladte værker af hans enke, og siden 1992 har samlingen været placeret i Kongegaarden, der både vedligeholder og præsenterer den gennem formidling og skiftende udstillinger.

Samlingen på Kongegaarden består primært af akvareller og tegninger, men også relieffer, skulpturer og næsten hundrede buster – heriblandt portrætter af Albert Einstein og Magnus Hirschfeld samt kendte danskere som Dronning Margrethe II, Niels Bohr, Karen Blixen og mange andre.

Kunst i tre etager
Når du besøger Kongegaarden finder du Isensteinsamlingen på Niveau 0. Niveau 1, med udgang til terrassen og haven, består af en vestibule, en række udstillingsrum, personalekontorer og en lille kunstnerbolig. Niveau 2 rummer en stor kunstnerbolig, Kongeværelset og en koncertsal med plads til 100 siddende gæster. Desuden råder Kongegaarden over et tidligere industrirum i det ikoniske glasværk i Korsør, der både fungerer som udstillingshal og atelier.

Året rundt præsenterer Kongegaarden spændende udstillinger og koncerter, der tiltrækker publikum fra nær og fjern. De arrangerer med glæde guidede rundvisninger for grupper, firmaer, skoleklasser og andre interesserede

I den lille café eller på terrasse i Kongegaardshaven kan du nyde en kop kaffe med byens bedste bedstemorskringle.

”Fantastisk sted i Korsør”
På Kongegaardens Facebookside kan du læse om gæsternes oplevelser – vi citerer her et lille udpluk:

”Utrolig flot ramme i Korsørs historiske hus. Spændende kunst formidlet og understøttet af en fantastisk leder. Bestemt et besøg hver” – Britta

”Spændende og nytænkende kunst” – Hanne

”God akustisk i salen hvor der spilles koncerter” – Bjarne

”Fantastisk sted i Korsør. Både fordi der sker spændende koncerter og udstillinger, men også en fantastisk historie midt i vores skønne by” – Stine

 
 
 

sølvpartner