Slagelse Museum 
Bredegade 11A
4200 Slagelse
Tlf. 58 52 83 27
slagelse@vestmuseum.dk

Følg Slagelse Museum på Facebook 

Slagelses historie gøres levende
Slagelse er ikke mindst kendt som byen, hvor H. C. Andersen gik i skole. På Slagelse Museum kan du opleve det unikke gademiljø med huse, torv og latinskole fra eventyrdigterens tid. Museet rummer også prøver på gammelt håndværk og lokale industrier, der har været med til at sætte Slagelse på landkortet.

Den levende købmandshandel fra 1940-50’erne dufter af nymalede kaffebønner og friskrøgede spegepølser, og i museumsbutikken kan du bl.a. købe gammeldags legetøj. Købmanden drives af købmandslauget, en af de grupper af frivillige, der hjælper med at gøre Slagelse Museum levende. Det er også frivilllige kræfter, der driver museumsbutikken og cafeen. 

Slagelse Museum arrangerer løbende særudstillinger, og i efterårsferien og vinterferien er der mange aktiviteter for skolebørn.

En del af Museum Vestsjælland
I 2012 fusionerede Slagelse Museum med en lang række andre kulturhistoriske museer på Midt- og Vestsjælland. Under det nye navn Museum Vestsjælland indgik Slagelse Museum på linje med Kalundborg Museum, Holbæk Museum, Museum Odsherred, Ringsted Museum og Arkiv og Sydvestsjællands Museum.

Museum Vestsjælland er det statsanerkendte kulturhistoriske museum for de knap 300.000 indbyggere på Midt- og Vestsjælland. Museet har også ansvaret for arkæologien og de arkæologiske udgravninger i områderne.

Museets primære indsatsområder er forhistorien, middelalderen, renæssancen og nyere tid.

Undervisning
I samarbejde med Kulturstyrelsen tilbyder Museum Vestsjælland undervisning i grundskolen. Som lærer er man altid meget velkommen til at kontakte museets skoletjeneste med forslag eller spørgsmål til undervisningsforløb. 

Grundskoler i området har mulighed for at blive gratis transporteret ud/hjem til Slagelse Museum af Kulturbussen. Skolen kan vælge at købe et undervisningsforløb, eller man kan nøjes med at hente undervisningsmaterialer fra museets hjemmeside.

Pressefoto

sølvpartner