Kom helt tæt på ravfiguren, der blev fundet i vandet ud for Korsør lige før jul, og oplev et unikt stykke Danmarkshistorie på Slagelse Museum d. 27. januar.

Her har du mulighed for at møde den heldige finder, Torben Toft Heidelbach, som fortæller om, hvordan han fandt ravfiguren i vandet og først troede, at det var en bideskinne til babyer.

Han tog heldigvis kontakt til museumsinspektør Peter Vang Petersen på Nationalmusset, der straks tog til Korsør, da han hørte om det historiske fund: ”Vi har aldrig set sådan en figur før i Danmark. Vi tror faktisk, det er det ældste kunstværk fra Norden, som vi kender til”, siger han.

Ud fra ornamentikken på siden af figuren vurderer han, at den er omkring 13.000 år gammel. Dengang var elgen ret ny i Danmark. Den kom med de første skove, der netop begyndte at brede sig på det tidspunkt.

Arrangementet foregår d. 27. januar kl. 16 – 19 på Slagelse Museum. Senere udstilles den på Holbæk Museum i særudstillingen ”Død mands gods” fra d. 14. februar til 15. maj 2016.

Rav-elgen