Muslimer For Fred vil være at finde på torvet i Korsør lørdag d. 25/05-2024 kl. 10-14:

Vi vil være der for at sprede budskabet om fred og hvordan det er muligt for os alle at bo sammen i respekt og fordragelighed.

“Det er vores opgave som muslimer at vores familier, venner og naboer har det godt. Vi skal passe på hinanden og udvise respekt for hinandens tro og traditioner, uanset om man tror på gud eller ej,” siger Imam, Muhammad Akram Mehmood.

Muslimer For Fred er en kampagne som er igangsat af Danmarks ældste muslimske menighed, Islams Ahmadiyya Menigheden siden 1955. I 1967 udgav Islams Ahmadiyya Menigheden den første danske Koranoversættelse ved overlærer Abdus Salam (Svend Aage) Madsen og samme år indviede de første danske muslimer Nordens første moské, Nusrat Djahan Moskéen i hovedstadsområdet. Den er i dag Danmarks første moské, der er opført til formålet. Bygningen er et løgkuppelformet hus med plads til ca. 120 bedende og er tegnet af arkitekt J. Zachariasen. Den er i dag erklæret bevaringsværdig og modtager årligt over 10.000 besøgende.

Ahmadiyya-muslimerne har igennem mange år taget aktiv del i det danske samfund. Vi deltager i den offentlige debat via kronikker og læserbreve, står for initiativer som mad til hjemløse, bloddonation, oprydning på Rådhuspladsen nytårsdag og arrangerer åbent hus i moskéen. Vi tror på fredelig sameksistens og dialog og dette har altid været en del af menighedens ånd og praksis.

”Det er vigtigt at vi prøver at komme hinanden ved og lærer hinanden bedre at kende så Danmark kan forblive et fredeligt land,” siger Imam, Muhammad Akram Mehmood

Vi ser frem til et livligt og imødekommende arrangement!

Pressefoto