Nu er det endnu nemmere at låne bøger på biblioteket. Med en ny funktion i bibliotekets app kan du hurtigt låne bøger direkte fra hylden med din smartphone.

Ny funktion gør det nemt
Mange kender allerede til scan-muligheder i forbindelse med indkøb i dagligvarebutikker. Nu er det også kommet til bibliotekerne. Gæster på Slagelse Bibliotekerne kan nu gå langs bogreolerne og finde lige præcis den bog, som de vil have – og så scanne og låne den direkte fra hylden.

”Den nye funktion gør det nemmere for vores lånere. De kan hurtigt låne en bog og undgå for mange kontaktpunkter. Det kræver blot at man har den nyeste version af appen Biblioteket”, fortæller Katrine Jørgensen, Kommunikationsmedarbejder på Slagelse Biblioteker.

Med få og enkelte trin kan bogen lånes med den nye funktion. Katrine Jørgensen uddyber; ”Det eneste man skal gøre er at scanne den bog, man vil låne med sin smartphone. På bagsiden af bogen finder man den stregkode, der skal scannes. Når lånet er registreret, deaktiveres alarmen, og man kan tage bogen med hjem, ligesom man plejer.”

Lån dine venners biblioteksbøger
Med den nye funktion kan man låne sine venners eller bekendtes biblioteksbøger uden at aflevere dem på biblioteket først. Hvis man scanner bogen med sin telefon, så bliver den automatisk afleveret og lånt videre til den næste. Hvis bogen er reserveret, kan den dog ikke lånes direkte videre, men skal afleveres på biblioteket, når udlånsfristen nærmer sig.

Appen Biblioteket
Med bibliotekernes app Biblioteket kan du, udover at scanne og låne, bl.a. søge og reservere, holde styr på dine lån, få et digitalt lånerkort og samtidig få en masse inspiration til det næste lån. Appen er gratis og det er muligt at læse mere om den og den nye funktion på bibliotekets hjemmeside www.slagelsebib.dk.

Pressefoto