Det bliver en helt særlig oplevelse, når tre af landets bedste musikere lader klassiske Mozart og Schubert støde sammen med modernisterne Bartok og Stravinsky.

Torsdag 22. februar 2024 kl. 18 inviterer Kongegaarden til en fyraften med kontraster. De tre talentfulde musikere August Finkas (klarinet), Morten Lyngs (violin) og Emil Gryesten (klaver) sætter de elskede klassiske komponister Mozart og Schubert op imod modernisterne Bartok og Stravinsky.

Både Bela Bartok og Igor Stravinsky var radikale komponister, der er kendt for deres nyskabende og til tider voldsomme tonesprog. Samtidig anså de begge de klassiske mestre som Wolfgang Amadeus Mozart og Franz Schubert som deres største forbilleder.

Af Mozart skal vi bl.a. opleve kandidaten til noget af det smukkeste musik, der nogensinde er skrevet, nemlig Adagioen fra hans klarinetkoncert. Desuden den skønne violinsonate i E-mol.

Trioens tre medlemmer hører til blandt de mest profilerede og alsidige musikere på den danske musikscene. August Finkas og Morten Lyngs spiller i symfoniorkestret Copenhagen Phil og Emil Gryesten er prisbelønnet koncertpianist og desuden adjunkt ved konservatoriet i København.

Alle tre musikere er uddannede ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og har herudover hver især studeret videre ved hhv. Royal Academy of Music i London, University of Southern California i Los Angeles og Sibelius-akademiet i Helsinki.

NB: Billetten omfatter en gratis omvisning i den aktuelle kunstudstilling kl. 17.15 og et gratis glas vin i selskab med musikerne efter koncerten. Pris: 150 kr., men blot 100 kr., hvis man er medlem af Kongeklubben.

For mere info og billet klik her

 
Pressefoto