Maj måned har stået i de mindstes tegn, for Slagelse Bibliotekerne har netop fejret den årlige ÆllebælleMAJfortælle – en tilbagevendende festival, der sætter fokus på læseindsatsen i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Måneden er gået over alt forventning og har været fyldt med glæde, latter og læsning for kommunens mindste.

Det er fjerde gang at ÆllebælleMAJfortælle løber over stablen, og igen i år har maj måned budt på fortællinger og sjove aktiviteter for de mindste. Månedens højdepunkt er uddelingen af årets Ællebælle-bog, ”Hov! Hørte du det?” af Tove Krebs Lange. Bogen er skrevet specielt til ÆllebælleMAJfortælle og uddeles gratis til alle kommunens 0-3-årige.

Bogen er blevet modtaget med stor begejstring, og Slagelse Bibliotekernes børnebibliotekarer har delt 3362 eksemplarer ud til børnene i Slagelse Kommune. De har uddelt poser med bøger til 120 dagplejere og privatpassere, og været rundt og besøge 47 børnehaver – både kommunale og private. Hvis man har børn i alderen 0-3 år, som endnu ikke har modtaget et eksemplar af bogen ”Hov! Hørte du det?”, så kan den stadig hentes gratis på Slagelse Bibliotekerne, så længe lager haves.

Frisk luft og biens fødselsdag

Udover besøg fra biblioteket var kommunens institutioner og hjemmepassende forældre også inviteret til en masse sjove arrangementer både indenfor og udendørs. Det har resulteret i, at bibliotekerne har haft besøg af næsten 400 børn. Blandt aktiviteterne blev der indbudt til Biens Fødselsdag, inviteret til teaterforestilling med Regnbuebillen og afholdt opdagelsesture på kommunens grønne områder og skove i samarbejde med Slagelse Naturskole.

Hele måneden har været fyldt med højtlæsning, sanglege, musik og dans for de mindste med fokus på natur, insekter og det vilde dyreliv. Børnebibliotekar Ditte Marie Skjærbæk fortæller: ”Vi er utroligt taknemmelige for den varme modtagelse af både bogen og vores mange arrangementer. Det er fantastisk at se, hvordan så mange har bakket op om bibliotekerne og vores læseindsats. Alle undersøgelser viser jo, at en tidlig indsats er vigtig i forhold til at skabe læseglæde hos børn, og det er derfor glædeligt, at så mange har deltaget.”

Slagelse Bibliotekerne takker i den forbindelse for den store opbakning fra vuggestuerne, dagplejerne, børnehaverne og forældre, som har taget sig tid til at deltage i ÆllebælleMAJfortælle og læse højt fra ”Hov! Hørte du det?”.  De glæder sig til næste år, når det igen er Ællebælle-tid.

ÆllebælleMAJfortælle er et regionalt samarbejde under VestLÆSland mellem bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred kommuner om en særlig læseindsats for de allermindste, og projektet er finansieret af Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Målet er, at alle 0 – 3-årige i regionen, introduceres til litteratur i alle sine former.

Pressefoto