Volleyklubben Vestsjælland meddeler:

Kvalifikation til Volleyligaen, herrer ASV Århus – VK Vestsjælland 3-2 (19-25, 25-16, 26-28, 25-20, 15-11)

Dagen var ventet med spænding. For første gang i klubbens historie, skulle VK Vestsjælland herrehold spille første kamp om en plads i Volleyligaen. Modstanderen var den hæderskronede og tidligere storklub ASV Århus, som blot var én sejr fra at sikre sig playoff i ligaen, men som måtte tage til takke med kvalifikationsspillet. Favoritværdigheden lå uden tvivl hos ASV Århus som Volleyligahold og samtidig indehaver af det de selv kalder ”Danmarks bedste hjemmebane”. Der var også ganske godt gang i hallen, hvor ASVs fanklub, Black Dolphins gjorde sit til at skabe god stemning med tilråb, trommer og horn.

Konrad figther på gulvet
Konrad figther på gulvet

Holdene fulgtes ad fra start i 1. sæt, hvor det ikke var til at se, at ASV var storfavoritter. Ved stillingen 13-13 begyndte VK Vestsjælland overraskende at tage afstand fra ASV Århus, bl.a. på Dennis Lam Graversens serv, hvor han med et regulært servees gjorde det til 17-13. Derfra kom ASV aldrig tilbage i sættet, som VKV vandt med 25-19. Både Daniel Gordon, Patrick Dufreche og Konrad Andrulewicz var særdeles godt spillende ved nettet og lavede 14 af VK Vestsjællands 25 points.

I 2. sæt kom ASV Århus bedst fra start, hvor holdet undervejs leverede fremragende forsvarsspil. Og lidt tumult ved stillingen 8-6 giver hele fire minutters pause – og det står VKV-spillerne ud i en sådan grad, at holdet aldrig finder formen igen i 2. sæt. Rytmen finder holdet til gengæld igen i 3. sæt. Begge hold følges ad, men det er VK Vestsjælland-spillerne der er stærkest i sættets afslutning, hvor VKV hiver sættet hjem med 26-28.

VK Vestsjælland kunne med en sejr i 4. sæt vinde kampen, og tre meget vigtige point. Og VKV lagde bedst ud, og var foran med hele 5-8, men så stoppede VKV fuldstændig med at lave points, mens ASV Århus tromlede derud af til 15-11 og udvidede senere til 20-12. Men indskiftning af Frederik Samsøe og Allan Olsen skabte fornyet energi hos VKV, som efter to blokader i træk af Patrick Dufreche tvang århusianerne til time out ved 16-20. VKV kom dog aldrig tættere på end 18-21 og sættet blev tabt med 20-25.

5. og afgørende sæt blev præcis lige så spændende, som kampen havde fortjent. ASV kom først til 8-7. Der blev vist stort spil fra begge sider i særligt blokaderne. Ved stillingen 11-10 lavede VKV et veludført hæverangreb, som desværre dømmes ført bold på og dermed 12-10. Et par tvivlsomme kendelser betød, at ASV Århus trak fra, og kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med 15-11.

Med to vundne sæt og et point til stillingen i første kvalifikationskamp til Volleyligaen, så kan VK Vestsjælland næsten ikke ønske sig en bedre start. Inden kampen havde holdet gerne “solgt” kampen for dette resultat, så indsatsen var mere end godkendt. Spilfordeler Rolf Meegdes var en af mange gode VKV-spillere på dagen, hvor alle på banen leverede stort. For at VKV kan være med her, så er det nødvendigt, at alle spillere på banen gør det godt – og det gjorde de bestemt mod ASV.

“Det væsentlige for os i kampen var at se, om vi med vores topniveau kunne matche ASV. Det lykkedes til fulde, og det bliver marginaler der afgør kampen. Jeg er meget tilfreds med holdets indsats i dagens kamp, og det tegner rigtig godt for resten af kvalifikationsspillet. Jeg glæder mig til at spille på ”Danmarks bedste hjemmebane” i Korsørhallen på søndag mod Bedsted, hvor kampen kan blive afgørende for udfaldet af kvalifikationsspillet”, udtaler træner Kim Buchwald.

Søndag den 13. marts venter Bedsted KFUM på hjemmebane i Korsørhallen kl. 14.00 i anden kamp i kvalifikationen til Volleyligaen.

Del på sociale medier