Virksomheder og uddannelser rykker sammen til årets SUK-festival. Unge har svært ved at se, hvilke job der venter efter uddannelsen. Derfor rykker virksomheder og uddannelser sammen i klynger på SUK-festival, så det bliver tydeligt, hvilket job en uddannelse kan føre til.

Det kan være svært for unge at se, hvilket job der venter på den anden side, når uddannelsen er afsluttet, og de mange eksaminer skal omsættes til et job. Det prøver Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival (SUK-festival) at gøre noget ved, når festivalen afholdes for ottende gang den 14. september. I år er der lagt flere kræfter i at parre virksomheder og uddannelser, så de unge kan få en sammenhængende oplevelse, og det er lykkedes at skabe flere samarbejder mellem virksomheder og uddannelser.

– Vi håber, de unge får øjnene op for sammenhængen mellem de forskellige uddannelser og jobmuligheder på den her måde. Virksomhederne får bedre mulighed for at præsentere sig for de unge, og det vil også gøre det mere attraktivt for virksomhederne at være med på festivalen, siger borgmester Stén Knuth(V).

De tidligere år har størstedelen af virksomhederne og uddannelserne præsenteret sig selv forskellige steder på messen. Det betød, at mange af virksomhederne stod et andet sted end uddannelserne. For Arla Foods betød det, at de stod sammen med Jobcentret. Arla Foods, som kan se i glaskuglen, at der kommer til at mangle chauffører inden for få år, er derfor godt tilfreds med at have stand sammen med ZBC Selandias – Auto, Transport- & Logistikskole på årets SUK.

– Det giver god mening, at vi står sammen med uddannelserne, som udklækker chaufførerne. Vi kan se, at mange af vores chauffører nærmer sig pensionsalderen, og derfor får vi brug for chauffører. På den her måde får vi mulighed for at møde dem, som har interesse i uddannelsen og vise dem, hvad vi kan tilbyde, hvis de tager uddannelsen, siger distributionschef Ole Schmehl Højris, Arla Foods.

Udover at Arla Foods kommer til at stå sammen med ZBC Selandia – Auto, Transport- & Logistikskolen, så har blandt andet Processkolen i Kalundborg og EUC Nordvestsjælland indgået et samarbejde med Novo Nordisk A/S og Statoil om en stand.

– Vi uddanner vores elever til den kultur, der er i de brancher, og erhverv, som de skal være en del. Derfor er vi også utrolig stolte af, at vi på både vores erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasier har tætte samarbejdsrelationer med både store, små, lokale og nationale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, siger uddannelsesdirektør Mette Tram Pedersen og fortsætter:

– Arbejdsmarkedets krav forandrer sig lynhurtigt. Vores samarbejdsrelationer med erhvervslivet gør, at vi hele tiden er i tæt kontakt med den virkelighed, som eleverne bliver en del af, når de står med deres svendebrev eller eksamensbevis i hånden. Derfor er vi utrolig stolte over, at vi på SUK, står sammen i fødekæden, når vores uddannelser står side om side med virksomhederne.

Festivalen afholdes i år den 14. september i området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC Selandia i Slagelse. Det er stadig muligt at få en stand til SUK-festivalen 2017. Læs mere på sukfestival.slagelse.dk.

Fakta om SUK

Slagelse Uddannelses- og Karriefestival(SUK-festival) afholdes en gang om året

8.000 unge mellem 14 og 30 år forventes at deltage i årets festival

SUK-festivalen er en mulighed for at komme i kontakt med uddannelsesinstitutioner og virksomheder og høre om, hvad de kan tilbyde.

SUK-festivalen består af stande fra både private virksomheder, universiteter, gymnasier og efterskoler, offentlige arbejdspladser, ungdomsuddannelser, forsvaret, politiet og mange flere.

Slagelses Uddannelses- og Karriere-festival.