Kongegaardskoncerten er et nyt initiativ, der skal sikre, at den bedste klassiske musik, jazz og lydkunst kan opleves i Kongegaardens historiske rammer og byens intime koncertsal med Steinwayflygel og god akustik.

Kongegaarden er arrangør og formatet er fyraftenskoncerter torsdage kl. 18-19.15. Den fair billetpris omfatter også en omvisning i de aktuelle kunstudstillinger kl. 17.15. Det er planen at afvikle op til ti koncerter om året.

Forårets første fem koncerter er allerede planlagt. De er med nogle af landets mest respekterede professionelle musikere krydret med talentfulde stjerneskud, som vi kommer til at høre meget mere til. Blandt de medvirkende i koncertrækken vil være Trio Vita, Henrik Goldschmidt, Anders Singh Vesterdahl, Emil Gryesten, August Finkas, Morten Lyngs, Jesper Sivebæk samt unge pianister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kandidatklasse.

Beethoven, Balkan og Kim Larsen
Repertoiret er varieret og appellerer til et bredt publikum. Man vil kunne opleve toner fra Balkan, Orienten og Østeuropa, og efter den foreløbige plan vil der blive opført populære hovedværker af verdensberømte komponister som Bartok, Stravinsky, Mozart og Schubert, Haydn, Shostakovich, Beethoven og Carl Nielsen.

“I harmoni med vores kunstneriske profil med fokus på det nye og innovative, kan man også glæde sig til ny musik af den blot 31-årige talentfulde komponist Marianna Filippi og Jesper Sivebæks originale fortolkninger på klassisk guitar af Kim Larsens udødelige sange”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kongegaarden.

Før koncerterne vil publikum kunne opleve den aktuelle udstilling, og efter koncerterne vil publikum få lejlighed til et mere personligt møde med musikerne samt sætte et par ord på deres koncertoplevelse.

”Vi ser frem til at kunne glæde det musikelskende koncertpublikum, og håber, at det vil være gensidigt befrugtende og fantastisk for Korsør, at der nu både bliver tilbudt klassiske koncerter i Kulturhuset og Kongegaarden, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.

Billetter til 150 kr., eller blot 100 kr., hvis man er medlem af Kongeklubben, kan købes via Kongegaardens hjemmeside, på billetexpressen.dk eller ved at henvende sig i Kongegaarden.

PROGRAM KONGEGAARDSKONCERTEN FORÅR 2024 I KONGEGAARDEN:
25.1. kl. 18: Åbningskoncert med Trio Vita med Léa Sol (cellist), Dina Elena Draugsvoll (pianist) og Freja Julie Rasch Eskildsen (violinist).
08.2. kl. 18: Henrik Goldschmidt og Anders Singh Vesterdahl.
22.2. kl. 18: Kontraster – Bartok og Stravinsky. Med Emil Gryesten, August Finkas og Morten Lyngs
16.5. kl. 18: Jesper Sivebæk: Klassisk guitar hyldest til Kim Larsens udødelige sange
30.5. kl. 18: Pianistgalla – pianister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kandidatklasse

For detaljeret info om hver koncert: https://kongegaarden.dk/side/arrangementer

Igor Stravinsky. Foto: Arnold Newman