Comwell baner vejen for en mere bæredygtig hotelbranche.
Comwell har igangsat en omfattende bæredygtig omstilling, der skal gøre det muligt for hotellerne at arbejde mere ansvarligt og skånsomt med ressourcerne. Et af de større bæredygtige tiltag har resulteret i, at hele Comwell-kæden har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Comwell Hotel Klarskovgaard ved Korsør.

 

Grøn omstilling
Comwells omfattende omstilling betyder, at alt fra restaurant til rengøring, samarbejdsaftaler, affaldssortering m.m. er tænkt ind i planen. Mere end 200 medarbejdere har været på uddannelse, og Comwell-hotellerne er nu klar til at gå en mere bæredygtig fremtid i møde.

Ifølge Peter Schelde, koncernchef i Comwell, sker omstillingen på baggrund af et ønske om at bidrage til en grønnere fremtid: “Med en bæredygtig omstilling kan en hotelkæde på vores størrelse være med til at gøre en reel forskel for både mennesker og miljø. Vi oplever samtidig, at vores gæster og samarbejdspartnere i stigende grad stiller krav til den måde, vi driver forretning på. De forventer, at vi passer bedre på miljøet i fællesskab. Det er glædeligt at opleve, og vi ønsker selvfølgelig at tage ansvar for at minimere vores ressourceforbrug” siger Peter Schelde.

Kvaliteten løftes og oplevelsen styrkes på Comwell
En bæredygtig omstilling er en langsigtet proces, men allerede nu kan Comwell fejre en vigtig milepæl. Som den største hotelkæde i Danmark, har 15 Comwell i dag fået Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den økologiske omstilling er sket på under et år. Comwell hotellerne startede med en økologiprocent på 5% og er i dag oppe på 50% i gennemsnit. Det betyder, at Comwell fremadrettet vil servere måltider, der er 30-60% økologiske, til mere end 600.000 gæster.

“Det har givet vores restauranter et kæmpe kvalitetsløft, at arbejde mere bæredygtigt og med økologiske råvarer. Vi er beviset på, at man kan være bæredygtige uden at gå på kompromis med den gode oplevelse. Fokus på bæredygtighed er med til at højne totaloplevelsen for både gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere” siger Peter Schelde.

I Økologisk Landsforening glæder man sig over, at Comwell har valgt at øge økologiprocenten: “Det er rigtig flot og utroligt glædeligt, at Comwell har opnået Det Økologiske Spisemærke på alle 15 hoteller i landet. Hotelkæden sender med øko-spisemærket et klart signal til omverdenen om, at de tager ansvar for miljøet, for dyrenes velfærd og for at servere mad til sine gæster, som er lavet af gode, rene råvarer. Jeg håber, Comwells økologisatsning vil inspirere andre til at følge efter. De har vist, at det kan lade sig gøre” siger Torben Blok, som er markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.