Eleverne venter på indmarchen til årets skole-OL i Korsør.

Pladsen foran Korsør-Hallen var fyldt med spændte elever, da Skole-OL blev skudt i gang klokken 8.30 mandag morgen. Arrangementet er sæsonens største indledende Skole OL-atletikstævne.

Indmarch til skole-OL.

 

Indmarch til skole-OL.

 

Lyden af livebandets coversange blandede sig med mere end 1000 elevers forventningsfulde småsnak, foran Korsør-Hallens atletikbane. Klokken 8.30 blev eleverne skolevis lukket ind på banerne, for at begynde sæsonens største indledende skole-OL. Mens de mange elever så til, løb Liv Cantby ind på banerne og tændte den olympiske ild. Liv er idrætsambassadør for Korsør Atletik og Motion og har vundet flere medaljer, hovedsageligt indenfor spydkast.

Liv Cantby løber med den olympiske ild.

Derefter blev de mange elever budt velkommen af forskellige talere.

Dagens første taler var medlem af Slagelse byråd og formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen. Han understregede, at Slagelse kommune er en af de bedste kommuner i landet til at indgå partnerskab mellem skoler og foreninger. 

“Og hvem ved, måske kan en af jer en dag gå i vores lokale atletikhelt Abdis fodspor, og kvalificere jer til et rigtigt OL. Abdi er jo opfostret her i Korsør Atletik og Motion. Og atletik er i det hele taget en sportsgren, som vi er rigtig gode til her i Slagelse kommune.” fortalte Troels Christensen og fortsatte “Så jeg er sikker på, at de skoleklasser der kommer videre også vil klare sig rigtigt godt i finalen.”

De fremmødte elever lytter til dagens talere.

Herefter talte Lotte Büchert fra Danmarks Idrætsforbund. Hun fremhævede, at:

“OL er det største og vildeste man kan deltage i som idrætsudøver.”

Men alligevel understregede Lotte Büchert i sin tale, at OL ikke kun handler om hård konkurrence:

“OL handler også om at skabe venskaber på tværs. Det kan være, at I lærer nogen at kende fra en af de andre skoler. Det handler om at samarbejde. Og det handler om at konkurrere med fair play.” 

De mange fremmødte børn startede med en fælles opvarmning, hvorefter de prøvede kræfter med løb og andre olympiske discipliner.

Skole-OL blev sat i gang med fællesopvarmning.