Der dufter skønt af nybagte hveder i Korsør MadMarked i dag. Det første hold hveder er allerede i ovnen, og duften af kardemomme spreder sig helt ud på Kirkepladsen.

Kilde: madmarked.net

Det er Store Bededagsaften, og Korsør MadMarked holder åbent til klokken 21. Så der er bedre tid til at nyde deres gode, økologiske mad og måske en kop kaffe med en varm hvede til dessert. Køkkenet har åbent med varm aftensmad fra klokken 17 til klokken 19.30.

En særlig dansk tradition
Ristede kardemommeboller med en sprød overflade, en blød krumme og et godt lag tandsmør, det forbinder de fleste med Store Bededag. Det er langt fra den eneste danske højtid, der forbindes med en helt særlig spise: Fra julesteg og påskeæg, til fastelavnsboller og mortensgås. At spise ristede hvedeknopper aftenen inden Store Bededag er en unik, dansk tradition. Traditionen skyldes, at Store Bededag var lukkedag – også for landets bagere. Derfor bagte bagerne hvedeknopper dagen inden Store Bededag. Idéen var at hvedeknopperne kunne ristes og spises i løbet af helligdagen, men de fleste kunne ikke modstå de lækre boller, og spiste dem allerede torsdag aften, mens de stadig var lune.