Hygiejnevirksomheden Initial skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om mobi på toilettet:
Danskerne tager i stor stil smartphonen med på toilettet. Særligt de unge ser ud til at have taget vanen til sig for alvor. Hele 81 procent af de 18-34-årige medbringer således deres kæreste eje på det lille hus mindst én gang om ugen, viser en ny undersøgelse, YouGov har foretaget for hygiejnevirksomheden Initial. Og for 57 procent af de adspurgte unge sker det sågar hver eneste dag.
Kun 9 procent – eller færre end hver 10. af de unge – svarer, at de aldrig tager telefonen med på toilettet. Bedre ser det ud for de ældre. 43 procent af danskerne over 55 år tager aldrig telefonen med på toilettet, og for kun hver femte sker det på daglig basis.
Biolog i Initial, Maria Brix Balle, er forundret over tendensen hos de unge, som åbenlyst strider mod almindelig sund fornuft. Ud over at det er ulækkert, er vores beskidte telefoner også en udfordring for vores sundhed, mener biolog Maria Brix Balle.
“Mobilen er et ‘blind spot’ for de fleste danskere og særligt for de unge. Hver gang vi eller andre rører vores telefon, tilfører vi bakterier, som kan gøre os selv og eventuelt andre syge. Telefonen er blevet vores ekstra hånd, som skal rengøres ligesom vores hænder. Det bedste, man kan gøre for at holde telefonen ren, er at have en fornuftig håndhygiejne – og lade den blive væk fra toilettet,” siger Maria Brix Balle fra Initial.
Sidste år undersøgte Initial 50 mobiltelefoner med en ATP-test, der måler antallet af mikroorganismer på en overflade. De undersøgte telefoner var i gennemsnit ikke mindre end 6,5 gange mere beskidte end et gennemsnitligt toiletbræt.