Volleyherrer i klar fremgang trods nederlag

Volleyliga mænd, VK Vestsjælland – Hvidovre VK, 1-3 (25-20, 19-25, 20-25, 19-25)

VK Vestsjællands unge libero (forsvarsspecialist) Rasmus Bech fik chancen fra start – og tog den. Rasmus Bech spillede en god kamp mod bronzevinderne fra Hvidovre. Fotograf: mortenO.com
VK Vestsjællands unge libero (forsvarsspecialist) Rasmus Bech fik chancen fra start – og tog den. Rasmus Bech spillede en god kamp mod bronzevinderne fra Hvidovre. Fotograf: mortenO.com

Første gang de to mandskaber tørnede sammen for små 3 uger siden, blev det til en sikker sejr til bronzevinderne fra Hvidovre.

Tirsdag aften var VK Vestsjælland var dog meget opsatte på at vise hjemmebanepublikummet, at holdet kunne være med på højeste niveau i Volleyligaen. Den første Volleyligakamp nogensinde i VK Vestsjælland blev afviklet i Sørbyhallen, hvor tilskuertallet sagde 400 på en helt normal tirsdag, hvilket skabte en fantastisk kulisse. Gørlev Idrætsefterskole, som VK Vestsjælland arbejder sammen med, stod i spidsen for den gode stemning, da alle deres volleyelever overværede kampen.

De fik et fantastisk tændt hjemmehold at se, og man fornemmede fra starten af, at der var noget stort i vente denne aften. VKV bragte sig på 8-4 og hjemmeholdet formåede faktisk at holde føringen hele sættet ud. Hvidovre kom aldrig tættere på end 3 points, så VKV vandt meget flot med 25-20. Det var særligt via fantastisk angreb fra den hjemvendte U19-landsholdsspiller, Oskar Madsen, som grundlagde VKV-sejren i dette sæt.

I 2. sæt fulgtes holdene ad til 8-8 og man kunne ikke se, at Hvidovre for 3 uger siden havde udraderet VK Vestsjælland. Kampen var helt jævnbyrdig. Men så viste Hvidovre, hvorfor de gerne vil spille med om medaljer og lavede en stime af de helt store til 8-17. VKV fejlede i denne periode i angrebet, mens Hvidovre vandt bolde efter behag. Laurids Sund blev skiftet ind undervejs, og var med til at give fornyet gejst på holdet, som bestemt ikke havde tænkt sig at lægge sig ned. Ved stillingen 9-17 startede centerspiller Patrick Dufreche en fremragende servestime, som bragte VKV helt op på 15-17. Undervejs i denne periode var det nyerhvervelsen, Jacob Winther, som gjorde ”livet surt” for Hvidovre. Med vundne angreb og stærke blokader gik han forrest og viste for alvor sit høje niveau. Desværre voksede træerne dog ikke ind i himlen med VKVs come back, og Hvidovre formåede at lukke sættet til 19-25.

3. og 4. sæt kom til at minde meget om hinanden, hvor VKV tidligt i sættet kom stort bagud. Hjemmeholdet gav dog aldrig op og kæmpede ufortrødent videre og fik i begge sæt næsten kontakt til slut. Men med stillinger som 0-7 i 3. sæt og 6-12 i 4. sæt, så blev det ganske enkelt for svært at komme helt op på Hvidovre, som vandt med 20-25 og 19-25.

“Man er jo aldrig glad, når man har tabt og det er vi heller ikke i dag. Vi fokuserer dog på det positive i, at vi kan være med højeste niveau, når vi spiller vores bedste. Udfordringen består i fremadrettet at kunne holde det i en hel kamp, og ikke kun i perioder. Men det er jo netop den læringsprocess vi er inde i, og jeg er fint tilfreds med, hvor vi er henne på nuværende tidspunkt i sæsonen. Jeg var i dag også rigtig glad for at se vores unge libero Rasmus Bech spille virkelig godt fra kampens start, det var en virkelig flot præstation”, udtaler cheftræner Kim Buchwald.

Holdet har to kampe mere i den kommende tid, først 1/8-finale i landspokalturneringen på torsdag den 3. november mod Frederiksberg, og ligakamp på søndag den 6. november mod Lyngby/Gladsaxe i Søndermarkshallen kl. 12.00.