Fredagen inden efterårsferien betyder ofte en rask løbetur i skoven, når skolernes motionsløb står for døren. I Slagelse Kommune er det dog ikke kun folkeskoleeleverne, som trækker i træningstøjet på fredag. Som en del af Sundhedsugen holder aktivitetscenter Teglværksparken i samarbejde med Broskolen i Korsør en noget anderledes motionsdag for 6. årgang på skolen.
Uge 41 er dedikeret til sundhed i Slagelse Kommune. At være sund handler om mange ting, men trivsel, glæde og godt humør er især nøgleordene i Sundhedsugen. Godt humør er uden tvivl også på programmet på fredag. Fra 9-14 flytter 6. årgang fra Broskolen nemlig ind på aktivitetscentret Teglværksparken. Som en del af Sundhedsugen skal både unge og ældre i gang og prøve kræfter med bl.a. skydning, petanque, krolf og zumba. Så det bliver en noget anderledes dag, som venter i fællesskabets tegn.
Fællesskaber på tværs af generationer
– Motionsdagen på aktivitetscentret er et godt eksempel på, at sundhed er mange ting og involverer alle aldersgrupper. Det vigtigste er ikke, hvor meget man sveder, eller om man er øm bagefter. Det vigtigste er, at man gør noget godt for sig selv og gerne sammen med andre. Fællesskaber på tværs af generationer er derfor også med til, at vi kan inspirere hinanden og sammen fokusere på det gode liv, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern.
Ud over motionsdag på aktivitetscentret så byder resten af sundhedsugen også på
Walk-and-Talk i Anlægget i Slagelse med fire studerende fra ernærings- og sundhedsuddannelsen, der vil give gode råd om motivation og overspringshandlinger. Er man i tvivl om, hvad nøglehulsmærket betyder, eller virker junglen af fødevarer og varedeklarationer om næringsindholdet temmelig uoverskuelig? Så tager de studerende også alle interesserede med på indkøbstur i Kvickly fra 13-15.
Centimetermaraton med Rasmus Klump
Sundhedsugen rundes af med Børneulykkesfondens Centimeter Maraton med selveste Rasmus Klump i Slagelse Lystanlæg. Det klassiske maratonløb er 42.195 kilometer, mens Centimeter Maraton er 42.195 centimeter eller godt 400 m. Her kan selv de allermindste være med og gennemføre deres første maraton, og alle børn får rig mulighed for at hilse på Rasmus Klump, for han er naturligvis med både før, under og efter løbet.
Løbet er for børn mellem 2-10 år, og det er inddelt i to grupper:
- Pildskadderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med.
- Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv.
Det koster 100 kr. at deltage, og overskuddet fra løbet går til Børneulykkesfondens forbyggende arbejde.