1. division damer, Aalborg HIK – VK Vestsjælland, 0-3 (18-25, 16-25, 22-25)

Der var stor usikkerhed om styrkeforholdet i sæsonpremieren mellem Aalborg og VK Vestsjælland, til trods for at Aalborg var oprykkere. Aalborg har nemlig vundet stort set samtlige kampe de seneste to sæsoner i 2. division, men pga. en administrativ fejl blev de frataget en del points og kunne derfor ikke rykke op før til denne sæson.

VK Vestsjælland har holdt stort set samme trup som sidste år, hvor holdet blev nummer 6 i 1. division, men er dog særligt blevet forstærket med to spillere, henholdsvis Therese Piper hjemvendt fra USA, og den nybagte DU17-landsholdsspiller Emma Hesselholt, som er kommet hjem igen fra efterskole.

Med en gennemsnitsalder i startopstillingen på blot 21 år er VK Vestsjælland fortsat et ungt hold i udvikling, men der var ikke nogen form for nervøsitet at spore hos det relativt unge hold. Tværtimod startede pigerne særdeles stærkt på udebanen i Aalborg, og bragte sig hurtigt foran med 11-6. Grundlaget var en solid servemodtagning og forsvarsspil i høj klasse, som gav de to kantspillere Chelsea Ingabire og Katrine Lundberg mulighed for at excellere i angrebet. Hele 11 points vandt de i angrebet i første sæt, hvor Aalborg intet svar havde på det varierede angrebsspil fra de to spillere. Sættet blev komfortabelt vundet med 25-18.

Træner Kim Buchwald fortsatte i samme opstilling i 2. sæt, hvor VK Vestsjælland kom endnu bedre fra start til 7-1. Det var via gode server fra Chelsea Ingbaire, og dernæst fremragende netarbejde fra Therese Piper og Emma Hesselholt, som gjorde livet surt for Aalborg. Føringen blev mere eller mindre holdt hele sættet, hvor VK Vestsjælland vandt med 25-16. Igen må Katrine Lundberg fremhæves rent angrebsmæssigt, hvor hun vandt 7 point på kanten undervejs i sættet.

Så kom det altid svære 3. sæt, hvor VK Vestsjælland desværre mistede noget energi fra starten af. Allerede ved stillingen 2-5 tog VK Vestsjælland time out, hvor de kom stærkt ud bagefter og kom foran 6-5. Derfra var resten af sættet meget tæt, hvor holdene fulgtes ad til 16-16. For at skabe fornyet energi på holdet, blev både Sabina Adilovic og Diana Sørensen skiftet ind, hvilket var med til at bringe VK Vestsjælland på 19-16. Bedst som man troede at VK Vestsjælland havde taget den afgørende føring, så lykkedes det Aalborg via gode server at udligne til 21-21. Heldigvis lavede Aalborg servefejl efter denne time out, hvorefter Diana Sørensen stemplede ind med et vigtigt angrebspoint til 23-21. Dernæst kom Freja Madsen på banen som serveindskifter, hvilket hun gjorde aldeles fremragende og lavede to serveesser til sættes afgørelse, 25-22. Dermed kunne VK Vestsjælland fortjent juble efter en fremragende start på sæsonen, som gav en sejr på 3-0. Meget utraditionelt turneringsmæssigt venter Aalborg allerede igen søndag den 9. oktober på VK Vestsjællands midlertidige hjemmebane i Søndermarkshallen, hvor holdet håber på stor opbakning fra det sædvanligt talstærke publikum.

Kampens helt store spiller og topscorer var Katrine Lundberg med 18 points, fordelt på 16 angreb, 1 servees og 1 blokade.  Udover at være stærk i angrebet, var hun også banens bedste modtager, så alt i alt en rigtig flot kamp af hende.

Katrine Lundberg havde stor andel i kampens resultat, da hun spillede en pragtkamp. Fotograf: MortenO.com
Katrine Lundberg havde stor andel i kampens resultat, da hun spillede en pragtkamp. Fotograf: MortenO.com

 

“Det var en fantastisk start på sæsonen og vi kunne ikke have ønsket os mere. Vi har glædet os rigtig meget til at komme i gang, og den gode følelse vi har på holdet, kom bestemt til udtryk i denne kamp. Jeg er meget tilfreds med pigernes indsats, hvor vi særligt så et positivt resultat af mange timers træning af servemodtagningen (med klubbens nye boldkanon der er indkøbt efter tilskud fra Folkeoplysningsudvalget). Denne sejr understøtter vores tro og mål om at spille med i den sjove ende af 1. division i år.”, udtaler træner Kim Buchwald.

Holdets næste kamp er på søndag kl. 14.00 i Søndermarkshallen, hvor det er VK Vestsjællands tur til at være på hjemmebane mod Aalborg.