U18-pigerne fandt sæsonens topniveau, og hentede sølvmedaljer til Danmarksmesterskabet, efter at have udraderet sjællandske tophold på vej mod finalen. Det oplyser Volleyklubben Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Glade og stolte piger fra Volleyklubben Vestsjælland der netop har modtager DM-sølvmedaljer. Øverst fra venstre: Træner Konrad Andrulewicz, Chelsea Ingabire, Hannah Mortensen, Sabina Adilovic (anfører), Izabela Kaczmarek, Katrine Lundberg og træner Rolf Meegdes. Nederst fra venstre: Diana Sørensen, Josefine Damsgaard, Nadja Kristensen, Naja Lærkedahl, Yasmin Johansen.
Glade og stolte piger fra Volleyklubben Vestsjælland der netop har modtager DM-sølvmedaljer.
Øverst fra venstre: Træner Konrad Andrulewicz, Chelsea Ingabire, Hannah Mortensen, Sabina Adilovic (anfører), Izabela Kaczmarek, Katrine Lundberg og træner Rolf Meegdes.
Nederst fra venstre: Diana Sørensen, Josefine Damsgaard, Nadja Kristensen, Naja Lærkedahl, Yasmin Johansen.

VK Vestsjælland-pigerne lagde ud med at vinde overbevisende 2-0 over Lyngby-Gladsaxe, hvorefter den helt store prøve skulle stå mod Team Køge, som på forhånd var udråbt til at være en af DM-favoritterne. VK Vestsjælland ramte dog i den grad topniveauet i denne kamp og vandt igen med 2-0.

Herefter fulgte to yderligere puljekampe mod henholdsvis DHV Odense og værterne fra Sønderborg. Også disse kampe blev vundet med overbevisende 2-0. VKV-pigerne var dermed direkte kvalificeret til semifinalen, som var mod en af turneringens andre DM-favoritter, Gentofte Volley. Den kamp blev utrolig spændende, men hvor det dog var VKV-pigerne der i begge sæt trak afgørende fra mod slutningen. Dermed var vejen banet for de første medaljer i mange år i U18-rækken, hvor finalen skulle stå mod Ikast KFUM, som ligesom VKV var gået ubesejret gennem turneringen.

Ikast lagde ud med en startopstilling bestående af 4 ungdomslandsholdsspillere og en A-landsholdsspiller, så VKV-pigerne var uden tvivl i rollen som underdogs. Det lykkedes da heller ikke VKV at ramme samme høje niveau som i resten af turneringen, hvilket i høj grad også var Ikast fortjeneste, som lagde et stort pres på holdet. Så efter en times intens kamp kunne Ikast kåres som Danmarksmestre, mens VK Vestsjælland modtog sølvet.

Efter finalen var der, trods nederlaget til Ikast, en følelse af at holdet havde vundet sølvmedaljer. VK Vestsjælland-pigerne formåede virkelig at toppe formen på det helt rigtige tidspunkt i sæsonen, hvor Sabina Adilovic, Katrine Lundberg og Chelsea Ingabire, som alle tre også spiller på klubbens bedste damehold, virkelig bar holdet igennem turneringen. Disse spillere skal sammen med andre klubkammerater i øvrigt være en del af Slagelse Talent og Elite, hvilket vil være med til at støtte deres udvikling yderligere.

“Vi er meget stolte af holdets præstation, som viser os, at vores måde med at kombinere ungdomsvolley med seniorvolley, er en rigtig god model. Hvor de bedste ungdomsspillere får mulighed for at prøve sig af på seniorniveau, men samtidig fastholdes i sit ungdomsmiljø”, udtaler klubbens formand Mads Olsen.