Forfatter Christian Jungersen overskrider grænsen for, hvem han selv er, for at kunne skrive bøger. Den 3. maj fortæller han om den proces og romanen ’Du Forsvinder’ i Korsør Kulturhus til en visning af bogens filmatisering.

Christian Jungersen, PR-foto

Med blot tre udgivelser på 10 år er Christian Jungersen ikke ligefrem landets mest produktive forfatter. Selv har han udtalt, at han skriver i et tempo, som andre forfattere nok vil opfatte som en skriveblokering. Men det er ikke uden grund, at han også er blevet kaldt forfatteren, der er værd at vente på.

Han modtog Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2000 for debuten ’Krat’ som den første debutant i 20 år, og gennembrudsromanen ’Undtagelsen’ betragtes i dag som lidt af en nyklassiker. Romanen er udkommet i 18 forskellige lande og modtog både P2 Romanprisen og De Gyldne Laurbær tilbage i 2004.

Tirsdag den 3. maj gæster han Korsør Kulturhus og giver et rørende indblik i en fortælling om mennesket og hjernen med udgangspunkt i sin seneste roman ’Du Forsvinder’. Efterfølgende viser vi filmatiseringen af bogen med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas hovedrollerne.

At blive et andet menneske
’Du Forsvinder’ handler om en person, der bliver en anden. Kvinden Mia oplever langsomt, at hendes mands personlighed ændrer sig på grund af en hjernesvulst. Da han anklages for bedrageri, opstår en række spørgsmål om menneskets fri vilje: Var det ham der begik forbrydelsen eller kemien i hans hjerne? Og hvornår er vi ansvarlige for vores handlinger?

Jungersen har skrevet romanen fra kvinden Mias perspektiv og har derfor også selv arbejdet med at blive en anden person. Det kendetegner i det hele taget hans arbejdsproces at træde ud af sig selv og ind i en anden karakter:
”Det tager meget lang tid for mig at skrive bøger, som på den ene side har en plot-fremdrift og samtidig er skrevet inde fra et menneske, som ikke er mig. For at det kan lade sig gøre, skal jeg rent følelsesmæssigt og intellektuelt nærmest blive et andet menneske i et stykke tid,” har han sagt i et interview til Berlingske.

PR-foto

Kom og hør om bogens tilblivelse – både på papiret og på det mentale plan – som optakt til filmen. Billetten er inklusiv suppe og popcorn. Det vil desuden være muligt at købe drikkevarer.

Praktisk info
Du Forsvinder – Film og Foredrag med Christian Jungersen
Torsdag den 3. maj klokken 18.00 – 22.30
Korsør Kulturhus
Skolegade 1
4220 Korsør
100 kroner inkl. let anretning og popcorn
Køb billet via slagelsbib.dk