Volleyklubben Vestsjælland oplyser:

1. division damer, Ry Volley – Volleyklubben Vestsjælland 3-1 (24-26, 25-17, 25-18, 25-12)

Efter 3 ugers kamppause, var det kvindernes tur til at tage over Storebælt med kurs mod Ry. De to hold har mødes to gange tidligere i denne sæson – første opgør i Korsørhallen endte med en smal 3-2 sejr til VK Vestsjælland, og det seneste opgør tabte volleykvinderne med 1-3.

Sabina
Spilfordeler Sabina Adilovic kæmpede sammen med resten af VK Vestsjælland forgæves mod Ry

Allerede fra starten af 1. sæt blev det meget klart, hvad denne kamp ville handle om. Ville det lykkes Ry med sit rutinerede spil at ryste VKV-kvinderne, eller kunne VK Vestsjælland spille “sit eget spil”. Desværre lykkedes det i høj grad Ry at vinde virkelig mange bolde på lob og rutinerede slag i midten af banen. VKV-kvinderne kæmpede i første sæt og hele kampen igennem med at dæmme op for det, men det lykkedes kun i perioder. I 1. sæt leverede VKV dog aldeles fremragende angrebsspil, hvilket var årsagen til at sættet blev vundet med 24-26.

I 2. sæt kom VKV dårligt fra start, hvor det igen var VKVs forsvar, der havde problemer med Rys rutinerede spil. Samtidig begyndte VKV at fejle i sit ellers gode angrebsspil og så var VKV pludselig bagud med 10-2. VKV fik dog bedre fat og spillede sig tilbage i sættet. De fik næsten kontakt ved 15-13, men så gik VKVs angrebsspil i stå, hvilket bevirkede at Ry kunne trække sig sejrrigt ud af sættet med 25-17.

3. sæt blev meget tæt i starten, hvor holdene fulgtes ad til 12-12, hvor der aldrig var mere end et point mellem holdene. Men så vandt Ry 13 af de næste 19 points og pludselig var sættet komfortabelt hos dem med 25-18. I den periode havde VKV-pigerne svært ved at holde sine modtagninger og forsvarsbolde på egen side, hvilket af gode grunde gjorde det meget svært at vinde nogle angreb.

Hvis VKV-pigerne igen skulle med i kampen igen, så var det vigtigt med en god start i 4. sæt. Desværre gik det stik modsat og VKV kom hurtigt bagud med 7-3. End ikke time out og flere udskiftninger kunne vende slagets gang, hvor Ry bare fortsatte med at øge føringen. Sættet blev tabt med 25-12.

Kampen blev dermed tabt med 1-3 og VKV kunne således desværre ikke sætte nogle point på kontoen. Det var derfor også en ærgerlig træner Kim Buchwald, som udtalte følgende efter kampen: “Jeg er skuffet over, at vi ikke er bedre til at stå imod Rys rutinerede spil. De vinder min. 5 points på lob i alle sættene og så bliver det nærmest umuligt for os at vinde i det lange løb. Jeg er sjældent utilfreds efter en kamp, men vi skal simpelthen være dygtigere til at løse en opgave som denne. Vi skal være bedre til at spille vores eget spil, og ikke lade os frustrere og stresse af det vores modstandere nu engang byder os”.

Damerne spiller næste kamp på hjemmebane søndag d. 3. april kl. 11.30 i Korsørhallen mod KV61. Den kamp kan blive den afgørende for, om det lykkes damerne at sikre sig endnu en sæson i 1. division – det kræver en sejr.