Siden Omø i foråret tog øens helt nye telte, storskærm og højttaleranlæg i brug er antallet af fællesarrangementer vokset betydeligt. Nu har andre små samfund mulighed for at gøre Omø kunsten efter.
Link
Danmarks kampe ved sommerens EM blev vist på den storskærmsløsning og med de stole og borde, som det udendørs forsamlingshus har indkøbt for fondsmidlerne. På grund af lyset måtte man dog rykke inden for.
Da Landsholdet lagde gaderne øde under sommerens EM i fodbold samledes Omøs beboere i stort tal i øens nye udendørs forsamlingshus for at se kampene sammen.
“Vi var øboer, fiskere, campister og sommerhusejere i skøn forening,” fortæller Martin Winnes, der har været primus motor i forhold til at få forsamlingshuset realiseret. I det hele taget har telte, borde, stole, lydanlæg, scene og storskærm gjort en verden til forskel for den lille ø, der ligger sydvest for Skælskør.
“Vi har haft store koncerter, fællesspisning og arrangementer i et omfang, som slet ikke er foregået tidligere. Det var der ingen, der havde forestillet sig for to år siden,” fortæller Martin Winnes. Indtil Omø fik støtte til at indkøbe grej til forsamlingshuset, var det nødvendigt at leje telte, højttaler og alt andet udstyr på Sjælland og få det fragtet over med færgen. Og det var både dyrt og besværligt, fortæller Martin Winnes.
Udstyret er indkøbt med hjælp fra Nordea-fondens Hér bor vi-pulje, som støtter aktiviteter i små byer og bysamfund landet over. “Og jeg kan kun opfordre andre til at søge. Forsamlingshuset har gjort en kæmpe forskel for os.”
Han opfordrer til at tænke stort.
“Vi kunne godt have søgt om 15 borde-bænke og en soundboks, men vi valgte at gå efter et løft som virkelig ville gøre en forskel. Og det skal være et råd til andre: Fordi man er vant til at leve med lidt, skal man ikke være bange for at tænke stort,” siger han og tilføjer: “Og det giver et kæmpe løft til selvforståelsen”. Hér bor vi-puljen er åben for ansøgninger netop nu og frem til den 23. september via nordea-fonden.dk.
Fakta om Hér bor vi-puljen •Puljen er på 50 mio. kroner. Der kan søges fra 100.000 kroner til 1 million kroner per projekt •Bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere kan søge •Hovedstadsområdet eller andre storbyområder kan ikke modtage støtte. •Sidste år fik 139 projekter støtte for alt 67,9 mio. kr. fra Nordea-fondens Hér bor vi-pulje •Læs mere på www.nordea-fonden.dk, hvor man også kan få online vurdering af projektidéen •Ansøgningsfrist er 23. september 2021 •Alle ansøgere får svar medio december
Om Nordea-fonden Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 400 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere på nordea-fonden.dk.