Slagelse Byråd sendte i dag (d. 12. januar 2016) svar til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, der ønsker at etablere et asylcenter i det gamle sygehus i Korsør. Et flertal i byrådet anbefaler, at der ikke placeres et asylcenter der.

I forlængelse af den gennemførte nabo-orientering og borgermødet i Korsør d. 7. januar 2016 har byrådet i dag sendt svar til ministeret. Svaret udtrykker forståelse for de nationale udfordringer med store flygtningestrømme, men vurderer, at placeringen af asylcenteret ikke er hensigtsmæssig, da Korsør i forvejen er udfordret.

”Det er en vanskelig balance, for det er en svær situation. Vi skal behandle vores asylsøgere med respekt og værdighed, men vi skal også sørge for, at vores lokalsamfund kan bære den integrationsopgave, et så stort asylcenter medfører. Jeg synes, at vores svar til ministeriet afspejler de to hensyn,” siger borgmester Stén Knuth (V).

En vurdering et flertal i byrådet er enige i, men beslutningen er alene op til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

 

Sygehus

Del på sociale medier