Der er i starten i juni 2016 udsendt nye ejendomsskattebilletter for 2. halvår 2016. Her får en stor gruppe grundejere en rabat på deres ejendomsskat (grundskyld), fordi regeringen som en del af finansloven for 2016 besluttede at fastfryse grundskylden. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Fastfrysningen af grundskylden foretages ved at regulere 2. rate i 2016. Det vil sige, at hele den rabat, som regeringen har besluttet at tildele, trækkes fra i 2. rate, så den bliver mindre end 1. rate.

Som borger behøver du ikke at foretage dig noget på eget initiativ for at opnå besparelsen. Kommunerne omberegner ejendomsskatten for alle ejerboliger og regulerer betalingen på 2. rate af ejendomsskattebilletten.

For grundejerne betyder det, at

Alle berørte får automatisk tilsendt en ny ejendomsskattebillet med tilhørende opkrævning, hvis man er berørt af fastfrysningen.

Man skal da blot betale det nye indbetalingskort og undlade at betale det oprindelige, hvis man først på året har fået tilsendt indbetalingskort til 2. rate.

Er man tilmeldt PBS, bliver betalingen rettet helt automatisk.

De nye ejendomsskattebilletter lander i grundejernes postkasser (e-boks m.m.) i starten af juni.

Regulering sker til aktuel ejer. Hvis der har været ejerskifte i 2016, udsendes til orientering en kopi af skattebilletten til tidligere ejer.

Del på sociale medier