Gennem et år har godt 100 indvandrere og tidligere flygtninge på kontanthjælp fra Slagelse Kommune deltaget i Projekt JobStart, hvis endelige mål er at bringe dem tættere på et fast arbejde.

Projekt JobStarts første del drejede sig om at få borgere med anden etnisk baggrund end dansk, der har været på kontanthjælp i flere år, ud og møde lokale virksomheder gennem virksomhedsbesøg, praktik og løntilskud eller at få dem i uddannelse. Mere end 25 lokale virksomheder fra både Slagelse, Korsør og Skælskør har bidraget til projektet.

”Vi har været meget glade for det store samarbejde med virksomhederne og uddannelserne lokalt. Det er guld værd, at de åbner deres døre for den her gruppe mennesker og vil investere i troen på folk, selvom de måske indledningsvist kun kan arbejde ganske få timer om ugen”. Sådan udtaler Carrie Ann Tomlinson, Jobkonsulent ved Jobcenter Slagelse og mentor for borgerne i projekt JobStart.

Slagelse Kommune er blandt de bedste til at få flygtninge og indvandrere i arbejde eller uddannelse. Projekt JobStart udmærker sig ved kombinationen af et stærkt virksomhedssamarbejde og en mentorordning, der sikrer tæt kontakt til borgerne under hele forløbet.

For de mange borgere, der har været en del af projektet, har forløbet givet dem en oplevelse af succes, selvtillid og en større lyst til at møde på arbejde.

Tirsdag d. 19. januar vil borgerne og deres virksomheder deltage i en ceremoni som afslutning på første del af projektet. Her vil borgmester Stén Knuth (V) overrække borgerne et bevis for deres deltagelse.

Del på sociale medier