Står du på randen til at skulle lave en aktieinvestering, er du sikkert både spændt og en smule nervøs, netop fordi der er penge på spil. Heldigvis behøves bekymringer og nervøsitet ikke være det, der fylder mest, både før og under din aktieinvestering, og ved at undgå det, vil du også have nemmere ved at få det meste ud af din investering.

Der kan være mange forskellige måder at gå til sin aktieinvestering på – de overordnede retningsliner, man med fordel kan tage udgangspunkt i, vil dog altid være en god idé at forholde sig til, da der altid vil være både chance for stigning og risiko for fald på aktiemarkedet. Det er dog ikke banebrydende, da samtlige investeringsformer både rummer chancer og risici.

Bestem din tidshorisont
En ting, som vil hjælpe med at gøre oplevelsen og processen god, er overvejelser om investeringens tidshorisont. En vigtig overvejelse vedrørende tidshorisonten er, hvornår du tror, at du får brug for pengene igen. På den måde gør du klart for dig selv, hvordan du kan handle, og hvad du skal og kan forvente.

Oplever du en fornemmelse af, at du får brug for det investerede beløb inden længe, bør du overveje at investere et mindre beløb eller at vente med investeringen til et senere tidspunkt. Det skyldes, at en langsigtet investering har større chance for at blive succesfuld en end kortsigtet investering – besøg hjemmesiden her og kom nærmere en beslutning og din aktieinvestering.

Bestem risiko
En anden ting, der også er vigtig, er overvejelsen om hvor stor en risiko, du er villig til at tage. Den overvejelse hænger tæt sammen med overvejelsen om, hvorvidt du kan klare at tabe alle eller dele af dine investerede penge. Er du økonomisk afhængig af det beløb, du vælger at investere, skal du være påpasselig og undgå at løbe for store risici. Er du derimod i en situation, hvor du investerer et beløb, som din økonomi ikke er afhængig af, kan du løbe en større risiko.

Forventet afkast
Selvom man siger, at formuen topper ved pensionsalderen, kan den rette investering og et stort afkast hjælpe din formue godt på vej. Dog er der mange ting, der spiller ind, og som kan påvirke din investering i forskellige retninger. Derfor kan det være en god idé at opstille nogle klare forventninger til din kommende investering, så du kan planlægge din investering efter disse forventninger.

Oplever du en fornemmelse af, at du får brug for det investerede beløb inden længe, bør du overveje at investere et mindre beløb eller at vente med investeringen til et senere tidspunkt. PR-foto.
Del på sociale medier