Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommeraktiviteter i vikingelandsbyen Slagløse

juli 29 10:00 - 16:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 12. august 2019

Hver dag kan du prøve sjove vikingeaktiviteter. Både store og små kan kaste sig ud en frisk gang bueskydning, lege sjove vikingelege, bage lækre fladbrød, støbe kopier af smykker fra selve ringborgen eller male smukke mønstre på vikingeskjolde. Mønter til aktiviteterne kan købes i museets indgang.

Rekonstruktion af vikingeskjoldet med hugspor udstilles sommeren over på Trelleborg

Det eksperimentalarkæologisk projekt, som Vikingeborgen Trelleborg i samarbejde med arkæolog Rolf Warming har gennemført i foråret, har udviklet et rekonstrueret skjold på basis af de seneste forskningsresultater.

Projektets omdrejningspunkt er genskabelsen og afprøvningen af et vikingetidigt skjold. Trelleborg skjoldet, der er det hidtil eneste skjold fra vikingetiden fundet i Danmark, ligger allerede i museets udstilling. I udstillingen kan man også se en rekonstruktion af skjoldet uden skindbeklædning.

Det nyrekonstruerede skjoldet har en fantastisk læderbeklædt overflade. Sankt Hans aften blev skjoldet testet. Under overværelse af mere end 1000 gæster udførte medlemmer af Combat Archaeology forsøg med skarpe våben på skjoldet. Tom Jersøe skød med autentisk fremstillede pile og der blev hugget med spyd, økser og sværd mod det smukke skjold. Nu kan museets gæster se, hvor omfattende skaderne med vikingetidens autentiske våben kan være på et skjold.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
juli 29
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Hjemmeside:
https://presscloud.com/csp/vocast/message.csp?KEY=689372103210618

Sted

Trelleborg
Slagelse, 4220 Danmark + Google Maps
Del på sociale medier