Hunde er semi-kødædende og har derfor brug for foder med en tilsvarende høj andel af animalske proteiner. Ellers kan der ikke sikres en behovsbaseret pleje, og før eller senere vil der opstå mange sundhedsmæssige problemer.

Samtidig er flere og flere hundeejere opmærksomme på den enorme miljøpåvirkning, der er forbundet med opdræt af konventionelle husdyr.

Ved at bruge insektprotein fra larverne fra Hermetia illucens (sort soldaterflue), som undertiden bruges i hundefoder fra Bellfor, kan en behovsbaseret fodring og miljøbeskyttelse kombineres perfekt.

Insektprotein hjælper med at aflaste miljøet

Moderne stordrifts dyrehold kræver megen plads. Allerede i dag er mere end 70 procent af al landbrugsjord reserveret til græsarealer eller til dyrkning af dyrefoder. En voksende verdensbefolkning og stigende levestandard betyder, at efterspørgslen efter kød fortsætter med at stige, og de dermed forbundne miljøproblemer stiger.

I modsætning til traditionelle husdyr, har opdræt af insekter vist sig at være et miljøvenligt alternativ. For eksempel kræver det kun en brøkdel af arealet at avle larver af den sorte soldaterflue. Derudover producerer insekterne ikke metan, som produceres i store mængder i køer fordøjelseskanal, og som drivhusgas bidrager væsentligt til klimaændringerne.

Insektprotein er et alternativ til kød af høj kvalitet

Selvfølgelig bør det ikke være nok for de fleste kvalitetsbevidste hundeejere, at de bidrager til at beskytte miljøet ved at købe hundefoder. Når alt kommer til alt er det mindst lige så vigtigt, at foderet forsyner hunden med alle de vigtige næringsstoffer, og at der ikke er mangelsymptomer på lang sigt.

Imidlertid er eventuelle bekymringer absolut ubegrundede. Insektprotein indeholder nemlig alle de aminosyrer, der er essentielle for hunde, og med hensyn til dets fordøjelighed kan det let sammenlignes med klassiske proteinkilder, såsom kylling.

Derudover er det allergivenligt og meget let fordøjeligt, hvilket gør det ideelt til ernæringsfølsomme hunde med forskellige lidelser.

Blandt andet kan hunde med følgende sundhedsmæssige problemer have gavn af at blive fodret med insektprotein:

● Foderallergi
● Kronisk tarmbetændelse
● Nyresvigt
● Urinsten

Derudover er den høje kvalitet og det veltolererede foder naturligvis også velegnet til sunde hunde, hvis ejere simpelthen værdsætter god kvalitet og samtidig ønsker at gøre noget for at beskytte miljøet.

Bellfor hundefoder med insekter

Logo, Bellfor

Hundefoderproducenten Bellfor betragtes som en pioner, når det gælder insekter i hundefoder. Dette skyldes, at virksomheden lancerede de to første typer af insektbaseret tørfoder tilbage i 2016.

Siden da er sortimentet løbende blevet udvidet. I dag kan hundeejere vælge mellem omkring 30 forskellige produkter, der udnytter fordelene ved insektprotein og insektfedt.

Disse omfatter:

● Koldpresset og ekstruderet tørfoder
● Velsmagende vådfoder
● Særlige kosttilskud
● Plejeprodukter af høj kvalitet
● Sunde hundgodbidder

Alle produkter indeholder hverken korn eller kunstige tilsætningsstoffer, såsom smagsforstærkere. I stedet anvender Bellfor udelukkende udvalgte naturlige ingredienser til sine insektbaserede produkter for at garantere optimal kvalitet og god tolerance.

Interesserede hundeejere kan købe det allergivenlige hundefoder, samt de andre insektbaserede produkter, direkte på Bellfors online shop og dermed yde et værdifuldt bidrag til beskyttelse af miljøet i fremtiden uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af foderet.

Del på sociale medier