Det bliver den internationalt anerkendte arkitekt Julien De Smedt, som skal komme med et bud på, hvordan et nyt vandsportscenter i Halskov Færgehavn i Korsør skal se ud. Slagelse Kommune har tegnet kontrakt med ham og hans virksomhed JDS Architects, som har stået bag blandt andet havnebadet i København og det præmierede byggeri Isbjergene på Århus Havn. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

færgehavn– Julien De Smedt er vores førstevalg til opgaven. Han er kendt for at tage udgangspunkt i stedets historie, og vi tror, at kombinationen af den gamle færgehavn og hans evne til at bruge et steds historie, kan løfte det nye vandsportscenter til en arkitektonisk perle, siger borgmester Stén Knuth(V).

Julien De Smedt har et imponerende CV med en lang række priser bag sig. I dag er han selvstændig, men sammen med den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels drev han indtil 2005 arkitektvirksomheden PLOT, hvor han blandt andet var med til at lave VM Bjergene i Ørestaden. Julien De Smedts opgave bliver at lave et skitseprojekt med tegningerne af, hvordan færgelejet, hvor storebæltsfærgerne sejlede fra indtil broen åbnede, kan gøres til et attraktivt hjemsted for vandsportsaktiviteter.

– Vi vil omdanne Halskov Færgehavn til et centrum vandsportsaktiviteter af alle slags. I dag ligger området hen, men det kan blive til et fantastisk centrum for alt fra svømning til sejlsport og dykning, og det er den forvandling, som vi håber, at Julien De Smedt kan komme med et visionært bud på, siger formand for udvalget ”Korsør – Byen møder vandet” Hans Jørn-Andersen.

Ideen med et vandsportscentret udspringer af udvalget ”Korsør – Byen møder vandet”, som byrådet nedsatte i 2014 for dels at lave en udviklingsplan for byen og dels at igangsætte konkrete projekter, som kan skabe vækst i Korsør. Byrådet har afsat 30 mio. kr. til formålet, og tegningerne fra Julian De Smedt skal bruges i dialogen med potentielle investorer og fonde.

Del på sociale medier