dit-korsoer-L

Fyraftensarrangement i Kongegaarden

Du kan møde billedkunstneren Jóhan Martin Christiansen til et hyggeligt fyraftensarrangement i Kongegaarden den 23. maj 2024, 17:00 - 18:30. Han er uddannet fra Malmø Kunstakademi i 2014 og har deltaget i en lang række udstillinger i både ind- og udland. Nu har han skabt en række nye værker til den aktuelle udstilling DOUBLE // 7+12 SKULPTURER, som man kan opleve indtil den 9. juni. 
Hør Jóhan Martin Christiansen fortælle om sit daglige kunstneriske arbejde, sine værker på udstillingen og om, hvordan det har været at samarbejde med Kaare Golles og en professionel kunstinstitution. Måske han også vil tale om, hvordan det som kunstner er at være vokset op i Torshavn og have et stærkt tilhørsforhold til Færøerne. 
Fyraftensarrangement i Kongegaarden

Sjællands Teaters nye sæson præsenteres mere bæredygtigt

Sjællands Teaters nye sæson præsenteres mere bæredygtigt
Når Sjællands Teater præsenterer sit nye sæsonprogram, bliver det på en ny måde i forhold til tidligere. Teatret har valgt kun at trykke det store/fulde sæsonprogram i et markant mindre oplag og i stedet husstandsomdele en inspirationskalender, der giver et hurtigt overblik over sæsonens arrangementer. Det fulde program kan selvfølgelig ses online, og det kan også hentes i trykt form på alle biblioteker i uddelingsområdet eller på Sjællands Teaters spillesteder og kontorer.
Sjællands Teaters egne nye forestillinger, der skal spille i både Holbæk, Slagelse og Korsør er:
ANKLAGERENS VIDNE, DEN LILLA MØGHÆTTE OG PULVEN, BOKS og SKIFTINGEN.

Du kan stemme derhjemme

Hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke har mulighed for at komme til valgstedet på valgdagen, kan du ansøge om at brevstemme i eget hjem. Hvis du ønsker at brevstemme hjemme, skal du søge om det hos din kommune.
Du kan søge om at stemme hjemme ved at udfylde et særligt ansøgningsskema, som du kan få ved at kontakte din kommune eller finde på Indenrigs- og Sundhedsministeriets valghjemmeside. Du kan også søge om at stemme hjemme ved at kontakte din kommune telefonisk.
Du kan stemme derhjemme

Det spirer på Korsør Kirkegård

Det spirer på Korsør Kirkegård
Det var en kold, men solrig søndag på Korsør Kirkegård, hvor Dit Korsør fangede disse stemningsbilleder af alt det grønne der spirer frem.
Kirkegård ligger roligt og fredeligt, med en god beliggenhed ud mod Storebælt.

ÆllebælleMAJfortælle

Bibliotekerne i Midt- og Vestsjælland har i flere år samarbejdet om en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. Det betyder blandt andet, at der hvert år i maj i uge 20 bliver afholdt en læsefestival ”ÆllebælleMAJfortælle” på tværs af kommunerne Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred.
Målet er at sikre, at børn, deres dagtilbud og deres familier møder litteraturen helt fra start.
ÆllebælleMAJfortælle

Kunst i Pinsen

Kunst i Pinsen
Kunstnerværkstedet Kabeldepotet inviterer til Kunst i Pinsen lørdag den 18. maj til mandag den 20. maj kl. 10-16.
Kom og oplev et åbent, arbejdende værksted hvor omtrent 40 kunstnere udstiller og fortæller om de forskellige kunstværker. Der produceres mange forskellige kunsttyper som malerier, grafik, keramik, glaskunst, træarbejder med mere.

Pinsetrafikken - kør hjemmefra i god tid

Den første udrejsetrafik i pinsen forventes at starte fredag d. 17. maj, hvor rejsetrafikken vil blande sig sammen med eftermiddagens myldretidstrafik. Det vil hovedsageligt være i tidsrummet fra kl. 13:00 til 19:00. Ligeledes kan der lørdag d. 18. maj mellem kl. 11:00 – 14:00 være risiko for tæt trafik flere steder i landet.
Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske Motorvej samt rute 21 mod Sj. Odde.
Hjemrejsetrafikken forventer vi vil finde sted 2. pinsedag mandag d. 20. maj i tidsrummet fra kl. 11:00 – 18:00. Her vil trafikken bevæge sig fra Jylland mod hovedstadsområdet via E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen, samt rute 21 fra Sj. Odde .
Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de nævnte tidsrum.
Pinsetrafikken - kør hjemmefra i god tid

Det er højsæson for at tabe cykler, haveaffald og papkasser på vejene

I sommerhalvåret ved Vejdirektoratet af erfaring, at der venter et stort arbejde med at fjerne tabte genstande fra vejene. Mange sjusker med at fastspænde gods på trailere og lad, og Vejdirektoratet opfordrer derfor til at tjekke traileren eller cykelstativet en ekstra gang.
Det er højsæson for at tabe cykler, haveaffald og papkasser på vejene

Følg Dit Korsør på Facebook