dit-korsoer-L

God Påske

Dit Korsør ønsker vores læsere og partnere en God Påske med masser af solskin og chokolade.
Redaktionen er tilbage ved indbakken tirsdag den 2. april. Send som altid jeres opslag til vores mail.
God Påske

Nyt stort naturområde ved Storebæltsbroen

Nyt stort naturområde ved Storebæltsbroen
Et nyt, stort naturområde skal byde velkommen til Sjælland, lige der hvor Storebæltsforbindelsen går i land ved Korsør. Den Danske Naturfond og Slagelse Kommune investerer 57 mio. kr. i opkøb af jord og udvikling af en grøn infrastruktur omkring Korsør og Storebæltsbroen.
Naturområdet bliver på 260 ha og inviterer på naturoplevelser til lokale borgere, turister og de mange millioner rejsende, som tager turen på tværs af landet med tog eller bil. Det bliver et af Sjællands største naturgenopretningsprojekter.

Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen d. 8. til 14. april, er det med massiv opbakning landet over. Alene fra skoler og dagtilbud er der tilmeldt 186.000 børn.
Der er lagt op til den helt store forårsrengøring - vil du være med?
Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by

Rolf Meegdes stopper som førsteholdstræner i VK Vestsjælland

Rolf Meegdes har stået i spidsen for VK Vestsjællands bedste herrehold i snart fire sæsoner og var inden da en bærende kraft på holdet som spiller, der var med til at rykke holdet op i Volleyligaen. Her har holdet nu huseret i snart otte sæsoner, og Rolf har i år formået at føre holdet længere i turneringen end nogensinde før. Men efter denne sæson er det slut, da de mange aften- og weekendtimer i hallen nu skal bruges hjemme, hvor familien kalder.
Rolf Meegdes stopper som førsteholdstræner i VK Vestsjælland

Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik

Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
Fire nyskabende projekter, blandt andet shuttlebusser og udvidet brug af Flextrafik, skal få flere passagerer i den kollektive trafik i Region Sjælland. Regionens politikere er klar med 13 millioner kroner i støtte til projekterne, som også har til formål udvikle og udrulle nye kollektive mobilitetsløsninger, særligt i landområderne.

Omvisninger i Kongegaardens to udstillinger

Kongegaarden inviterer til kunstfaglig omvisning i deres to aktuelle udstillinger Double // 7+12 skulpturer og Odalisken torsdag 4. april kl. 16-17.
Bliv lidt klogere på den aktuelle samtidskunst, og især hvordan professionelle billedkunstnere tænker og skaber kunst i forhold til stedet og i forbindelse med et givent tema. Kunst er et godt redskab til at udvikle dialoger, og man er velkommen til at deltage aktivt og stille spørgsmål.
Omvisninger i Kongegaardens to udstillinger

AffaldPlus' påskekonkurrence

AffaldPlus' påskekonkurrence
I årets påskekonkurrence kan du blive klogere på fem forskellige affaldstyper - lær om, hvor de skal afleveres på genbrugspladsen, og hvad der sker med dem efterfølgende.
Påskekonkurrencen kører til og med den 3. april 2024. AffaldPlus trækker en vinder af to biografbilletter i uge 14.

Politirapporten fra 2024-03-18

Onsdag klokken 0.45 standsede politiet en 34-årig mand fra Slagelse på Elme Allé i Korsør. En narkometertest gav udslag for kokain, og han virkede desuden påvirket af alkohol. Derfor blev han anholdt klokken 0.55 og sigtet for spiritus- og narkokørsel, og da han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Den 34-årige var flere gange tidligere blevet sigtet for at køre uden kørekort, så hans bil blev beslaglagt på stedet.
Politirapporten fra 2024-03-18

Følg Dit Korsør på Facebook